26 November 2010

kisah malang aku di bulan disember 2010

Assalamualaikum .

cuti sekolah dah bermula -,-"
mindset aku bukan macam budak-budak , dengar cuti panjang je , bersorak macamlah Messi score gol .
mindset aku ni bukan main jauh fikir kedepan . aku dah tau dah , cuti panjang ni aku akan bosan duduk rumah takbuat ape-ape .
Furthermore , tak sampai 2 minggu , kesemua aset2ku yang berbentuk wang ringgit telah habis digunakan .
padahal cuti berbaki sebulan lagi ,  x pelah Izzul , bukan rezeki perhaps ?



Semenjak insiden menepung (perang tepung) last day sklah haritu , x habes2 dgn sakitsakit badan aku ni , mule2 saket sbb maen bolaa , then sbb maen futsal , sekarang ni demam pulak blablabla , woahhh ! sakit betul hatiku !

Bulan 12 ni pulak , smyAfiqa (MA) dah bagitau awal2 , die nak kerje . mule2 aku mmg x setuju , yelah , nak buat ape kerje kan  , die bukan orang susah , x de masalah pape ponn . so nk kerje buat ape . Tugas untuk seorang anak seumur dia adalah belajar dan bukan bekerja . soal kewangan , makan minum , itu tangungan parents , bukan seorang anak yang masih belajar . sebab dunia nowdays banyak bahaya yang boleh datang . aku tnye MA , nk kerje ape ? jawab die selamba: 'kerje kt bookshop sekolaa rendah' okay finee , kerja x berat , boleh laa .

Konklusinyer , bulan disember 2010 adalah mungkin bosan . buit habis , asyik sakit2 je badan aku ni , and MA pulak nak kerja , so x berteman lah aku cuti ni . anyway , 'Something happens for a reason' . qada' dan qadar Allah bukan sia-sia semata , kan ?

0 comments:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...