01 February 2011

aku tak pakai nama 'photography' sebab aku bukan photographer



Assalamualaikum .
sekali lagi , gambar yang sama dijadikan intro ;] . aku tengok kan , budak-budak yang ada dslr sendiri , kemain gelarkan diri sendiri dgn nama photography . cth . 'birukuningphotography' 'kariikanphotography' 'siputphotography' dll . eh , nama yang aku bagi tu rekaan semata dan takdekenemengene dgn yang hidup atau yang dah mati . kalau ada . kebetulan sahaja .

Kendian , nama-nama photography ni tadi ada kat setiap gambar yang mereka amek . tapi memang gambar mereka lawa pon . aku mengaku tu ^^ . lepastu kawan aku tanya aku , kenapa kau takbuad nama sendirik ? kau ada dslr , gambar-gambar kau pon banyak yang cantik ?

Jawapannya : sebab aku bukan photographer ^_^ . haha . pada aku , kalau nak jadi photographer , kenalah ambek course photography di universiti mana-mana dulu . ini tidak . ntah dari mana kau belajar tangkap gambar , tibe-tibe nak gelarkan diri sendiri photographer , piirahh ! and by the way , Canon aku tu bukan aku punye pon , family punye . diulang , family punye ! means , ayah aku punye , mak aku punye , abang aku punye , akak aku punye dan jugak adek aku punye . so siapa yang cakap canon tu aku punya tadi ?

so , anggaplah aku snap-snap bawak dslr gedabak ke hulu ke hilir tu hobi aje . hehehe . memang aku suke snap gambar , tapi tulah jadinyer , kalau dok tangkap gambar bende lain , gambar orang yang dibelakang kamera tu langsung takde . memang lumrah kan ?

bytheway , nak tau satu cerita ? just jangan gelak . cuba anda tekan right-click dulu , haa ! takboleh kan ?
die keluar box tulis link blog ni kan ? cube tengok gambar di atas , gambar tu memang aku yang snap , dan diletakkan dalam post aku titled : idea yang hilang II . so memang perangai aku , kalau dah upload gambar , malas nak simpan gambar-gambar tu . so aku delete lah dari folder aku tu . then , bile nak tulis post ni balik , aku kena lah copy balek gambar tu sebab nak upload dalam post ni pulak . tekan-tekan nak klik , box tadi tu keluar . oh , rupenyer aku terkena dengan blog aku sendiri -,- , pandai kau kenakan tuan kau kan encik blog ?
siapa yang  gelak tu ?

bytheway : cantik ke gambar-gambar aku snap ? betul ke ape kawan aku cakap tu ? sila komen (dan klik nuffnang) ^_^




4 comments:

Aweyn said...

setujuuuuu
x semestinya memiliki kamera dslr,snap gambar kemudian mengisytiharkan diri pula sebagai photographer. haha

Izzul Amir said...

gyeahh ~ !
^_^

fyna said...

snap gmbr i dulu bru i boleh kata " lawanye you snap gambar!" haha bwekk

Izzul Amir said...

puji diri nampak ?
hahaha

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...