13 January 2011

Geyser yang berwarna dan pelik



Assalamualaikum .
Geyser Terbang ni nampak macam palsu kan ? geyser is a spring characterized by intermittent discharge of water ejected turbulently and accompanied by a vapour phase (steam) . Oke yang itu diambil dari Wikipedia . So kepada mereka-mereka yang tak tahu Geyser tu apa , pandai-pandai lah . Saya pun tak reti nak explain ^_^
Geyser Terbang ni hanya ada di beberapa tempat sahaja di sekitar Hualapai Valley dekat dengan Gerlach di Nevada . Geyser Terbang ini mula terbentuk sekitar tahun 60' an apabila semua air panas dan mineral terpancut keluar daripadanya .



Kalau korang tengok , warna-warna pada Geyser Terbang ni tak manpak macam betul pun . Tapi sebenarnya , warna itu adelah kotoran semata dan tak licin pon . Sekitar Geyser Terbang ini hidupan seperti ikan , swan dan mallards boleh hidup ! dimana ada kemahuan , disitu ada jalan !

Air yang terpancut itu adalah air yang agak suam  menurut sumber yang boleh masuk akal

enjoy lagi gambar yang sangat gojes !
^_^










0 comments:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...