23 January 2011

Idea Yang Hilang II (Kisah Gitar)



Assalamualaikum .
Kalau korang baca post aku pagi tadi . err..rsenye korang tak bace pon , kan ? . Yelahyelah kalau tak bace . Meh aku debik eh silap , meh aku rewind balekk . hahaha . Post tu brtajuk Idea Yang Hilang . Aku bagitaw dalam entry ni yang aku dapat satu story nak share-share dengan korang tetapi idea itu hilang serta-merta time aku tengah menaip post tu . dan idea ni kembali ke pangkal jalan time aku tengah study tadi . tu yang letak gambar pensel bagai tu , actually itu meja study aku . saje nak heboh . kekeke ^^



So sekarang nak diberitahu yang aku dah ingat balik ^^ yeahh !! hahaha
nak tahu pasal apa ? fasal aku dengan gitar aku yang satu tuh .
huuu T_T
ingatkan best lahh story kau kan sampai intro panjang bagai . eh , blog aku sukahati aku lah . aku tetap nak taip jugak . hua hua hua !

Kalau korang follower aku dari mula aku buat blog ni , yakni hujung2 tahun 2009 , korang mesti pernah tengok post aku cerita pasal aku mula-mula beli gitar tu . tapi sekarang post tu dah takde sebab aku delete oleh kerana ayat-ayat aku dalam post itu sungguh meloyakan ! budak baru nak up lah katekann .

Yup . aku beli gitar tu 2 tahun lepas . time form 3 . dan bukan duit orang lain , beli gune duet sendiri tau . hahaha ^^ . aku mula belajar gitar awal tahun tu , dan belajar sendiri je ! tak perlu orang ajar kan . weee !
eh tapi tolong , jangan kaitkan aku dengan budak justin bibir tu . taksuke taksuke !! yee die memang tiru aku , belajar keyboard n gitar sendiri jee..full stop !

maknenyer tahun 2011  ni genap 2 tahun aku reti main gitar kan ? agak baru lah jugakk . hahaha
tapi aku ade 2 kelemahan bab main gitar ni .

1) tahu main banyak lagu febret dan lupa kesemuanya
Jangan salah anggap , lupa tu bermaksud lupa pada lagu yang aku tahu main . kalau nak dikira , banyak sebenarnya lagu yang aku tau main . tapi senang jugak aku lupa lagu apa yang aku tau main . sebab tu lah selalunya , diulang , SELALU , aku kalau pegang gitar , lagu merepek-repek yang aku bantai , ciptaan sendiri secara spontan lah kononnya . cehh !

2) Jangan Lupa Lirik yeah yeahh ~!!
Kalau anda fikir saya manusia normal , anda silap . saya adalah manusia paling pelik . kalau manusia biasa (yang reti main gitar) selalu lupa chord-chord lagu tu , aku pulak dok lupa lirik dia . tak ke pelik tu ? sebab tu lah kadangkadang time aku nyanyi hanya bunyi gitar yang dengar dan suara tak dengar pon ..padehal chord-chord tu ingat sesajee . hehh !

so , selain post ini ditulis hanyalah sebab nakbagitau pasal gitar ,ade agenda ke dua : tolong aku hadapi masalah aku sendiri .
T_T
kedapa sesiapa yang ada jalan penyelesaian untuk dua masalah aku kat atas , sila inform .
hehehe ^_^



P/S: klik nuffnang saya *_*

2 comments:

fyna said...

nanti da terer ajar i ye =P

Izzul Amir said...

eh fyna ! ahha
anytime anywhere , sure boleh ;]

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...