10 February 2011

seminggu berdemam -,-

Assalamualaikum .
hari ini hari apa ? "KHAMIS CIKGU !" . eh , bukan bukan . sekolah dah habis tadi . so sekarang kite lupekan bab sekolah sebab sekarang tengah blogwalking . kita ungkit bab sekolah malam karang pulak sebab belambak note-note Biology , History , and Account nak kene buat PLUS latihan addmath sebab dah lame sangat tak buat . -,-


Haih , rasa macam takde mood nak buat . sebab demam tak baik baik lagi ni . masuk esok , genap seminggu aku demam . teringat lagi Jumaat malam minggu lepas (Jumaat malam dan malam Jumaat lain beza !)  , time ni still cuti CNY and dekat rumah opah time tu . malam tu aku start selsema . aku dah lali sangat lah selsema ni sebab yelah , resdung kan . haha . ditambah pulak dengan sepupu-sepupu gedik tu ponn entah macamane balik same . so riuh bukan main ! taksuke ! taksuke ! sakit telinge tau tak dengar mereka bising ?! dah lah perangai macam katak . kalau mrk mintak nak main game dekat henpon kaklong mrk AKA akak aku , mereka takkan henti mintak sampai mereka dapat , kalau sejam kaklong mrk takbagi , pakat sejamlah mereka mintak tanpa kenal erti jemu ! Same macam katak ! kan kan kan ? disebabkan mereka , aku takdapat rehat cukup , sebab mereka bising sampai pukul 3 pagi T_T

Alkisahnya , esoknya badan terasa panas , sampaisampai je rumah balik , terus tido , sampai ke malam . langsung tak ingat aku buat ape hari tu (ahad) . sesampai je hari Isnin , demam still tak kurang walau seinci ! alamatnye , taksekolah lah aku haritu (thehehe !) . time dok baring-baring (biaselah orang demam , kenalah eksyen macam orang demam siket) tu , dengar bunyi tepon rumah . T_T . siyes malas betul nak bangun angkat , jalan pun terhuyung-hayang sebab pening . ayah yang telefon .

ayah: "Acik , demam macamana , oke ?"
aku: "entah , rase macam demam lah , tak kurang pon" (sempat lagi buat lawak)
ayah: "ooo , nak pegi klinik ke taknak ?"
aku: "entah laa , pegi lah , "

okay itu memang tabiat aku , kalau ade family members aku yang call , jawapan aku 95% adalah ENTAH . nak tahu kenapa ? entahlah . hahaha !
sesampai je klinik , dokter tu sempoi je dok check-check aku , suruh bukak mulut , hla toclait dalam mulot aku sraya berkata 'oo kurang minum aiyer' (dokter tu india) then tanye , hidung tersumbat ? then aku jawab ye . lepastu die amek stathescope dok tekan-tekan badan and belakang aku lepastu cakap 'uii , tak bagus nii , badan you ade macam 'ketat' siket' sampai sekarang aku pon taktahu 'ketat' die tu ape maknenyer .

lepastu die bagi nasihat siket , agak pelik sebenarnya , die kate , kena banyak minum air . oke yang itu tak pelik kan kan kan ? then die cakap kurangkan makan buah . terus ayah aku heran lantas cakap : "aik ? selalu dokter lah orang paling kerap suruh orang lain makan buah" dokter tu jawab , 'memang , tapi makan buah ni boleh tambah kahak .' . wooo ~ baru aku tawu ~ . alang alang lah time tu limau still belambak kat rumah sebab CNY baru je habes . huuu ~

esoknyer demam makin pulih tapi , batuknyer sampai ke sekarang !
haihh doa-doakan lah aku taklupa minum air banyak-banyak oke ? thehehe bukan nak mintak doa cepat sembuh kan ? ishh ~ . nak tahu sebab apa ? sebab menurut Chemistry , air mempunyai kandungan Oksigen dan 2 hidrogen atoms yang sangat diperlukan didalam badan kita .
^_^



Update: 2 kali dah termuntah =.="

8 comments:

Que a.k.a roulblur said...

wush teruknya demam..sampai muntah2

Izzul Amir said...

huhuu tu lah pasal
-,-

Amanina Sofea said...

hye..
da follow blik..tengs jgak sbb follow sye
smoge cepat smbuh :P

Izzul Amir said...

gyeah ~ thanks ;]

peGuaM_BiSaYa said...

demam dah kebah ke?

Izzul Amir said...

Alhamdulillah , tadi petang dapatla main bola sekejap , at least dapat peluh jugak kan ? ^^

miss miera said...

bw ... jalan2 mlm :)

Izzul Amir said...

thanks ^^

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...