30 April 2011

ade 'opah' yang ber speaking

Assalamualaikum .
waah lame tak update ! T_T
okay lets straight to the point . jumaat lepas , lepas solat jumaat , aku , my brother and my brother (adik and abg lah) pegi makan dkt kedai wangge (nasik mamak) sebelah masjid tu . aku tak makan sebab aku dah makan sebelum tu so aku duduk jelah kat meja tu . lepas tu ade sorang 'opah' yang agak berumur lewat 60-70an ni die pujuk (maybe) cucu die yang tgh nangis mase tu . opah tu cakap : 'hah nangis lah . the dog will bite you' and i was just like , HA?! opah cakap bahase remputih ? bior bebenor ? tak sangke aku seorang opah boleh cakap BI dgn clearnya padehal aku speakng pon keluar pelat spanish T_T (tau kan mcm mane org spanyol cakap english?)

sumpah aku tegamam . kalau lah opah aku reti ckp omputih , wah ~ up to date rupenyer opah aku . hahaha
btw cantik tak gambar intro tu ? awok yang lukih sendiri ~ itule pentingnya pc education ~ hahaha

p/s: minggu depan exam :)  (T_T)

haa  ! nak tgk mcmane org spanyol cakap english ? see this !

0 comments:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...