21 April 2011

status desperate

Assalamualaikum

(entry bersifat serious , sila jangan gelak melainkan anda ade sindrom kenotstopthegelak)
firstly , wahai encikizzul , bawak mengucap . entry ni tak berniat nak kutuk sesape individu sebab entry ni bersifat universal , sape makan cili , die trase pedasnye . korang sume ade Facebook kan ? so jangan nak menipu kalau nak kate korang tak pernah update status ataupun baca status org lain . aku pon pernah . tapi berpada2 lah status tu kan , jangan smpai ade org terasa and boleh menyebabkan gaduh . aku bukan marah , bukan jugak taksuke , tapi heran . sampai semua cerita mrk nak bagitau even yg bersifat personal ?




contoh : 'aku nak ke stadium harini , tgk bola' . status tersebut boleh dikatakan normal or at least , menarik jugak . tapi status tu jadi tak menarik kalau lepastu di update lagi : 'jalan jam lah . leceh betul' 'ramai jugak org kt stadium ni' 'sanelah pakcek ! org pon nk tgk jugak !' . well hello derr..kami tak kesah pon nak tau kau buat ape..yang pegi bagitau semua apehal ?

contoh lagi : 'harini hari malang aku' okay status ni normal . contoh tak normal lagi : 'oh bagus , kau online tapi buat aku macam tak wujud' 'sila jangan tegur aku dan habiskan kredit kau dkt perempuan tu :)' 'oh tolonglah weh , kau nak salahkan aku buat ape ? dah memang kau yang salah kan ?'

okay now , sila letakkan diri korg sbg org yang 'disebut' dlm status tu . korang sakit hati tak ? haruslah . kalau nak update status pon , jangan lah sampai org terasa , bila ditanya : 'kt status you tu , you ckp pasal i ke?' 'taklah'(padehal mmg ye) 'tapi you mcm perli i je ? 'kenapa you terasa ?' and so goes on the fight , bagus kan ? puncanya update status je . kan lagi elok kalau update status yan simple , cantik , or even funny , takpun pasal self improvement . kan lagi elok ?

kalau korang geram and nak lepas tension . ade banyak care lagi lah..bukan dgn care update status then boleh  biar semua  org tau kisah private korang 'justeru' memalukan org dlm status tu and diri korg sendiri . so the conclusion is , update status mendatangkan lebih kesan negatif dari positif . korang fikir sendiri mane yang elok utk diri korang :)


p/s : susah kan bile bercakap dgn org blur yang taktahu ape2 ?


p/s2 : tau tak ape function deodorant selain mewangikan underarms anda ? bingo ! meng stop kan peluh dari keluar kt bhg situ . tahu tak peluh tu ape ? peluh tu bahan buangan (waste product) . so kalau korang pakai deo , korg akan membiarkan peluh terperangkap dlm bdn korang atau lebih tepat , bahan kotor yang terperangkap , so..pikir2 lah resultnye mcm mane nnti ek . hmm..boleh dtgkan barah ni

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...