14 May 2011

please behave

currently at penang =) . folllowing trip utk event yang my father's friend buat .
nak story ni . i had a friend (facebook's friend n i didnt even know her , yes , her , a girl) perangai die nak kate baik tu boleh lah jugak . nak kate kurang baik pon boleh jugak . suke cari pasal + cari gaduh . bile orang tego die , die boleh lagi cakap alah normal laa tu..aku sllu kena lagi trok .

well hello ladies ~ nak tanye siket ? yang kau selalu kena tu sebab ape ? cuba tanye diri sendiri dan cuba cari salah sendiri dulu sblm cari salah org lain boleh ? yup . kau sllu kena tu sebab kau sendiri x de attitude .
cube fikir logik , kalau yall tak cari pasal dgn org , ade x org nak cari pasal dgn kite ? kalau ade tu sume ujian dari Dia and kita kena sabar . bukan lawan balik . Die dah janji die akan lindung kite kalau kita jaga adab . tapi macam minah tadi ni yang mengaku selalu kena tu , sape tahu tu sume balasan dr all attitude die yang macam ape tu ?

to those yang rase2 diri die macam girl ni tadi ( of course im not expecting her to read this ) , please , behave . Syukur coz you still alive to change yourself . respect others and jgn nak ingat diri tu bagus sgt sebab siapa kita ni nak dibanding kan dgn nabi dan sahabat ?

0 comments:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...