31 May 2011

pada pendapat saya...

pada pendapat saya , orang yang pakai W-word atau bahasa 'EEEWWWW' adalah annoying
taknak cakap banyak , tengok ni


pada pendapat saya , kebanyakan orang yang tunjuk berani kat fesbuk ni berani kat alam maya je
yelah kan aku dah cakap kat post aku yang ini . cakap face2face dan cakap menggunakan jari (chat etc.) ni lain . apa yang ditulis maybe tak same dgn ape yang dicakap . apa yang difikirkan bile ditulis tak sama dengan apa yang dicakap . tapi ! tak semua orang macam tu . saye tak cakap semua orang macam tu .


pada pendapat saya , orang yang 'bongkarkan' pergaduhan mrk dengan gf/bf mereka melalui status fesbuk ni patut lebih hati hati
sape yang setuju dan sape yang tak setuju ? sila bagi sebab kenapa . hehe . status macam : 'alah kau pon ade perempuan lain , nak tuduh aku' (contoh lah oke?) sebenarnya membongkarkan masalah dalaman atau peribadi seseorang atau se'couple' . kan ? . takpun , die dah menceritakan aib seseorang kepada umum . sabda Rasululullah : "Sesiapa yang menutup keaiban saudaranya sesama Muslim, kelak Allah akan tutup aibnya di akhirat." .


pada pendapat saya , orang bergaduh dalam fesbuk sangat annoying , eww !
dah takde keje lain ke ? orang taknak ambik kisah lah pasal korang bergaduh . kalau dah bgaduh kat fesbuk , kompem2 lah orang lain tengok . kalau aku nampak , aku akan cakap : 'not my problem !' hehehe
takpon : 'GTHLY' (go to hell lah you)


pada pendapat saya , lelaki bergaduh sebab perempuan atau perempuan bergaduh sebab lelaki sangat 'ntah hape hape'
tapi depends dalam keadaan , contoh , kalau seseorang lelaki mengamuk dkt sorang laki sebab beliau kacau wife die . haa itu meman padan dgn muke pengacau tu . gthly . pandai2 nak kacau bini orang . tapi kalau bgaduh sebab curang , oh man , nak ape lagi ? bf/gf korang yang sangup curang kan ? tk paham2 lagi ? die dah tak sayang korang terime jelah -,-

pada pendapat saya , FAKERS adalah penakut yang tak mensyukuri nikmat
tapi betul kan ? mungkin muke kau tak cantik , tapi kenape sampai nak pakai gambar orang lain letak default picture korang buat ape , semua orang cantik in its own way . katekanlah ade orang mengomen gamba yang you  letak tadi ? korang tak rase lagi panas ke ? sebab diorang lagi tak puji korang . mereka puji orang dalam gambar tu je . (paham tak?)

lastly , pada pendapat saya , opinion (pendapat) seseorang adalah hak milik dia .
tengok sini . entry ini adalah berdasarkan pendapat saya . saya menghormati pendapat saya and korang pon kena macam tu ^_^ . kalau nak betengkar pasal pendapat , sampai esok pon tak habes

tadaa ~

0 comments:

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...