07 August 2011

harini aku belajar tentang keperitan mereka

hehe leklu leklu . bukan ape sebenarnye . aku baru rasa kepedihan org memotong bawang . ye betul jangan terkejut . alaa bukan aku takpernah potong sebelum ni . pernah . tapi tak la seteruk ni . sampai merah . berair beb ! menangis aku . sampai pakai spec abang aku tak tahan tu .

actually harini aku belajar buat air asam bapak aku tu .. sedap katanya aku buat ^^ . harini jugak lah aku belajar pasal kerisik and belacan . kata bapak aku :  dalam memasak . ape masakan pun mesti ada rasa masam , manis , masin . baru sedap . alhamdulillah atleast aku belajar something :)

air asam tu untuk dimakan bersama nasik daging buatan ayah aku . maybe korang tak pernah dengar sebab nasik daging ni jarang dijual kat kedai . kalau korang jumpa . beli . sedap . betul . heee

air asam

air asam

sos cili . salah satu ramuan . sampai habis cili ni aku buat .

ini belacan

ini kerisik .











thanks sudi bace blog izzul dan klik nuffnang oke ? :)

2 comments:

ILA HonEyBuNNy said...

air asam neh kalau lama xmakan sedapppnya...

teringin la pulak..ehheh

Izzul Amir said...

@ILA HonEyBuNNy hehehe alaa kat baazar banyak ade ^^

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...