23 February 2012

langgar pasu jiran

Assalamualaikum

malam tu aku nak pegi kedai sbb nak beli makanan kucing, aku naik motor then pergi kat kedai yang tak jauh dari rumah aku tu. tapi makanan kucing habis. aku pun balik rumah sebab mak ade order suruh beli sabun basuh pinggan.

lepas tu baru teringat yang mungkin kat kedai runcit yang satu lagi tu ada jual. cuma jarak kedai tu dgn rumah aku jauh sikit. nak tak nak kena naik motor lah

'keletak' bunyi kunci motor tanda aku dah 'switch on' motor tu. elok aku hentam tempat start motor tu,

BAMMM !!


tanpa diduga, motor tu secara tetibe nye mara kedepan lalu merempuh kawasan pasu bunga juran sebelah. aku pon dalam posisi doggy tengah tahan motor dari jatuh. terus cemas. nasib baik aku tk tercampak. oh bagus. apa yang harus aku lakukan ? 4-5 pasu bunga jiran tu pecah. *gulp* . tapi nasib baik makcik tu tak dengar. maka aku pun dengan cepat2 start motor terus blah slowly macam takdepape dengan muke tak bersalahnye .



lepas beli makanan kucing tu, aku tgk masih takde jiran aku tu kutip pasu ke apa. bagus. tapi selepas dihimpit rasa bersalah dek kerana rasa prihatin terhadap jiran. aku pon bersemuka dengan makcik tu mintak maaf. nasibaik makcik tu sporting. kalau tak, mesti kena bayar. maaf mokcik ._.

rupe-rupenye motor tu sebelum aku start, gear satu dah pun masuk. padehal aku tak tekan gear pun lagi. hmm ni mesti gara gara manusia terakhir yg guna motor tu sebelum aku guna lupa nak neutral kan gear. tapi org last yang guna motor tu kan...............





babai









thanks sudi bace blog izzul ^_^

3 comments:

Afiqa Dayana said...

salah diri sendiri letteww ~ hihi orang kacak jatuh moto? maaaluuuu~ hikhik kbai ;P

Izzul Amir said...

@Afiqa Dayana hahahaha jahat :p

Namee Roslan said...

so orang before awak yg guna motor tu yg salah. hahah

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...