27 March 2012

nasi goreng izzul haha

Assalamualaikum
rumah aku ni jarang sangat ade makanan. maksud aku barang yg boleh dimasak. sebabnya parents aku busy kerja, so makan pon dkt luar je selalu, tak pon beli bungkus.

tadi tengah hari, aku punya lah lapa, so aku nak lah cabar diri aku kan, aku nak masak nasi goreng. jangan pertikaikan kebolehan aku memasak ! haha opah aku yg dah master dalam memasak ni pon mintak resipi megi goreng aku :3

tapi keisttimewaan aku pon tu jelah. aku reti masak megi goreng je. hahaha betul ! buat air teh pon x reti. so tadi aku cabar diri aku, buat nasi goreng. so aku pegi kedai semata nak beli perencah nasi goreng tu. kayuh basikal semata nak beli satu pack tu je. lepas tu bila dah sampai rumah, baru perasan telur dah habis. waktu tulah perasaan aku happy sangat T..T

so aku goreng nasi dengan bawang sahaja. yes. nak letak udang apa pon tadak. berjaya ah jugak. walau pon tgk manual memasak yg ade kat belakang pack tu kan. haha. nak tau rasa dia ? kenalah korang jemput aku raya rumah korang. yes korang jemput aku. hahaha joke joke. pasal rasa tu biarlah aku sorang je tau k ? alah nasi dgn bawang je, korang boleh agak kot :p



mengada izzu. buat nasi goreng je pon.


P/S: selesai repair charger laptop buat kali ke 4. semalam dia buat hal tetibe slow je. aku ingat aku repair tak betul, nasib baik ada lappy 'spare' so aku test kat situ, ok pulak. cis lappy aku tu salah setting rupenye. penat jari -..-"








thanks sudi bace blog izzul ^_^

6 comments:

laskar pelangi said...

chewahhh! okey la tu goreng nasi walau dengan perencah.usha internet jela. senang je buat nasi goreng.sesenang makan kacang. ehehe

EYFAalias said...

nampak macam sedah. ehehe. senang je nak buat. tp klau guna perencah la. ehehe

idahMOMOE said...

waah! tahniah! :P

Afiqa Dayana said...

IZZU memang mengada :p hehehe waahh dah pandai masak dah dia.. nanti cuba masak yg lain pulak k ? hehe tahniah ! :D

Izzul Amir said...

@Afiqa Dayana hahaha jahat. ty :*

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Azham Vosovic said...

nampak sedap!

menggoda hehehe

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...