12 May 2012

sedikit pasal aurat wanita

Assalamualaikum

entry ni aku nak kasi pendapat sikit pasal few people terutama dari golongan wanita pasal aurat. ini cuma pendapat dan pandangan aku. aku bukan ustaz. aku tak sempurna aku masih buat dosa. timacih

zaman sekarang banyak orang pertikaikan tuntutan tutup aurat. terutamanya bab bertudung. katanya zaman skrg kalau bertudung pon bukannye orang ingat kita baik pon.

contah:
"aku rasa zaman skrg org yg tudung ke tak, sama je. pakai tudung tapi buat jahat jgk"

well hello makcik,
tutup aurat itu wajib. tak kira sama ada kita ni selalu buat jahat ke, hati busuk ke selalu buat maksiat/zina ke itu dosa lain. maksud aku tak dikira sekali dengan dosa dedahkan aurat. faham anak anak ?

lets do lil maths here:

dedahkan aurat + buat dosa lain = dia dah buat dua dosa

dedahkan aurat + tak buat dosa lain = dia buat satu dosa je

tutup aurat + buat dosa lain = dia buat satu dosa

tutup aurat + tak buat dosa lain = die takde dosa.

faham dah semua ?

maksud aku, kau langgar perintah Allah, dosa straight away. kau dedahkan aurat, dosa straight away walaupun kau ni baik. sebabnya kau tak ikut perintah dia. jangan dedahkan aurat

yang pakai tudung tak semestinya baik. tapi dia tak buat dosa dedahkan aurat. tapi orang yang baik pastu tutup aurat :))

jangan ingat dosa dedahkan aurat dengan dosa lain tu sama.

tidak sama sekaleyy ! - Anwar Hadi











thanks sudi bace blog izzul ^_^

3 comments:

Afiqa Dayana said...

wah, siap buat math lagi.. tau lah math A :p hihi btw, betul pandangan you tu :)

eva said...

hmm skrg org boleh cakap aper2 jer..

Izzul Amir said...

@Afiqa Dayana hihii :p

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...