13 July 2012

"Perhatian ?!" "ye abang hensem !"

Assalamualaikum

Bagi korang yg x tahu , aku sekarang ni dah jadi orang Melaka. bukan rakyat Melaka biasa ok ? tapi bersaudara dengan 5 Pahlawan Lagenda Melaka. jadi maksudnya segala teks sejarah di dunia tentang mereka berlima wajib ditukar. kami kini digelar Pahlawan Melaka 6 Bersaudara. nak tau Hang apa yang diorang letak kat nama aku ? Hang Kena Tipu

tapi jgn lah jadi bodoh sgt kan. takkan korang percaya kot.. haha

sebenarnya aku dah jadi student Politeknik dkt Merlimau. orientasi 3 hari je. sape tak suke beb ? biaselah dah nama pun Orientasi, mestilah benda merepek yg diorg suruh buat. joget sana joget sini. aku rasa aku dah setanding dgn M.Daud Kilau. baru 3 hari joget tu. welll memana tempat yang buat orientasi dia biasa biasa je, rugi doh. rugi.

bayangkan, diorg lepaskan kita balik bilik asrama jam 1 pagi. tapi jam 4.30 pagi semua kena bangun bersiap untuk solat subuh berjemaah lepas tu sampai 1 pagi baru boleh balik bilik. nbukan aku suruh bayangkan betapa susahnya kita. tapi aku nak korang bayangkan apa jadi dkt kita masa tazkirah subuh setiap pagi tu. dpt bayangkan ? nak tahu cemana keadaan kita ?




haa nampak tak ? nampak betapa murni suci dan bersihnya muka beriman kami ? kami takkan tertidur dikala kuliah subuh ok ? mata kami sentiasa segar ! ._.

and to sesiapa yang tak tahu, aku dah botak sekarang :'( semua angkara poli. diorg potong rambunt sesape yg panjang. dan rambut aku pulak dah dikira terlalu panjang lalu dibotakkan.

jadi faham maksudnya ?

anda takkan dapat tengok muka saya mahupun penukaran DP atau twitcon saya sehinggalah menjelang raya ! faham ?!


kalau faham bagus. nak mandi ni. semekom.




(assalamualaikum)








thanks sudi bace blog izzul ^_^

5 comments:

kocix! said...

hah tiidooooooooooo...
blajo rajin2 yerk!

eva said...

alaaa botak ek? tu yg tak best tu.. tp sy suka orientasi.. nampak mcm diperbodohkan.. huhu

peGuaM_BiSaYa said...

3 taun dok melaka dulu, heeeee selamat makan bende2 pedas ye dik!

ayanuts said...

ppeerggh..orientasi mmg letih..dah laa xckp tdo sume

Namee Roslan said...

haha comel. minggu orentasi semua krohh krohh penat tak cukup tidur.hewhew

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...