26 September 2012

Mental Abuse To Human = MATHS !

Assalamualaikum

ada sekali tu sorang kawan aku ni (kami panggil dia tok wan sebab dia tua) post satu gambar kat fesbuk. gambar tu tulis MATHS = Mental Abuse To Human

sebenarnya aku dah tau pasal 'definisi' maths yang INI dah lama dah. form 3-4 macam tu aku dah mula nampak perkataan mental abuse to human ni.

dekat gambar tu dia and sorang lagi kawan aku ni komen. salah satu dari komen tu berbunyi: "Izzul mesti tak setuju" ntah pape yang buat diorang boleh fikir macam tu entah. hanya kerana result SPM aku matematik dapat A , terus diorang fikir macam tu. disebabkan majoriti classmate aku result maths diorang tak banyak yang A, yang sorang tu terus anggap aku ni pelik . percaya lah. aku masih bodoh dalam math ni.. T_T

jadi mungkin sebab tu diorang boleh kata aku mungkin tak setuju pasal math ni merupakan satu 'abuse' kepada otak kita. T_T

tapi diorang sebenarnya salah. aku sangat setuju . wakaka !

but wait !

aku memang setuju, tapi tak habis cakap lagi.. sebenarnya it depends on yourself jugak. maksud aku, okay sekarang cuba korang bayangkan: korang kena 'abuse' . then ? ape tindakan korang ? rela je ? pasrah je ? untuk aku, aku akan lawan balik.

pada aku matematik memang susah, (sampai ada yang sifatkannya sebagai 'abuse' kepada otak kita :p). sangat susah. tapi aku memang tak mudah menyerah kalah. mungkin sebab aku lelaki. tapi aku tahu perempuan pun ada sifat macam ni jugak kan ? jadi aku akan lawan balik. lawan benda yang cuba nak 'abuse' aku tadi tu. dalam kata lain, aku akan cuba untuk selesaikan soalan math tu tadi.

jadi memang tak salah lah. MATH = Mental Abuse To Human . tapi ia bergantung jugak kepada siapa yang dia cuba 'abuse' kalau orang tu lemah semangat dan mudah menyerah kalah, dia akan biarkan 'benda' tu abuse diri dia selama mungkin. that is dengan masih tak jumpa jawapan kpd soalan math tu. kalau dia dapat selesaikan soalan tu dengan jawapan yang betul, dia dah pun menang dengan math yang cuba nak abuse kita.

aku tak pernah pandai dalam math. let us all have fun with challenges ;)









p/s: rindu math. course yang aku ambik skrg takde subjek math. tapi haritu dapat lepaskan gian. curi buku roomate kawan aku, lepas tu buat :p
p/s: math je. add math tu cerita lain.








thanks sudi bace blog izzul ^_^

3 comments:

Namee Roslan said...

tapi math best apaaa ! :D hehe. add math susah tapi kalau praktis..tak susah sangat on certain topics. :D

ayen norddin said...

yeahh.. add maths more susah than math moden.. saya lagi suka math :)

jehanfrhin said...

maths?? hohoho~

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...