22 May 2014

just be myself ?

Assalamualaikum

society nowadays lose some morals, ethic, attitude, behaviour and aqidah just because some western celebrity taught the fans to "just be yourself and let go of what people might say to you"

the result ? some relationship between human is lost. lebih rela buat perangai sendiri dari jaga hubungan sesama makhluk. and more and more kids gone wild. yeah we see kids nowadays go drunk, and tattoos and party and all.

a completely different from what our Nabi and his sahabat taught us. how many people have done wrong to Rasulullah ? dah berapa ramai yang caci hina fitnah baginda ? sampaikan tengah solat pun kena kacau. tapi baginda tak pernah melenting. kan kita disuruh ikut pedoman yang ditinggalkan manusia terhebat sepanjang zaman ni ?

sahabat sahabat nabi takde pun yang ikut ego sendiri. semua nak berubah dan menjadi manusia yang lebih baik.

yang kita pegi ikut artis mana tah. siap back up tu bila kawan kawan kutuk artis dia.

nak dengar lagu nak tengok movie nak minat artis tak salah. buang yang keruh ambik yang jernih je

2 comments:

Sorfiena Suzainye said...

singgah sini . lama hang tak update blog bro

Farahain ZFA said...

hai , ain datang singgah sini dan follow awak
salam perkenalan :)

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...